BRAĆA VIDOVIĆ HOFMAN Jedan od braće pušten na slobodu, drugi ostaje iza rešetaka

Braća Hofman
YOUTUBE/ JUTARNJI PROGRAM TV HAPPY/SCREENSHOT

Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu podnijelo je sudu optužni predlog protiv Miljana Vidovića zbog kaznenog djela zlostavljanje i mučenje i predložilo Prvom osnovnom sudu da mu produži pritvor, dok je odustalo od gonjenja njegovog brata Ljubana Vidovića.

Inače, Miljan i Ljuban Vidović, poznatiji kao braća Hofman, uhićeni su u velikoj akciji policije prošlog mjeseca.

"Postupajući po kaznenoj prijavi MUP RS, DP, PU za grad Beograd, SBPOK koja je podnesena protiv V.M. i V.Lj. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili dva kaznena djela zlostavljanje i mučenje, a nakon sprovedenih dokaznih radnji, ovo Tužiteljstvo podnijelo je optužni prijedlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv osumnjičenog V.M. zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio jedno kazneno djelo zlostavljanje i mučenje u odnosu na oštećenog A.A., kojim je predloženo da se prema okrivljenom V.M. produži pritvor imajući u vidu da i dalje stoje razlozi za isti" - navodi se u priopćenju tužiteljstva.

Dodaje se i da je predloženo da sud nakon provedenog dokaznog postupka okrivljenog V.M. proglasi krivim zbog izvršenja navedenog kaznenog djela i da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, kao i da se Prvi osnovni sud u Beogradu oglasi mjesno nenadležnim, s obzirom na to da je kazneno djelo izvršeno u Irigu, te da po pravomoćnosti rješenja uputi spise Osnovnom sudu u Sremskoj Mitrovici, kao stvarno i mjesno nadležnom.

"Dalje, cijeneći sve izvedene dokaze Tužiteljstvo je u smislu ovlaštenja donijelo rješenje kojim je odbačena kaznena prijava u odnosu na osumnjičenog V.Lj. zbog jednog kaznenog djela zlostavljanje i mučenje, budući da nema dokaza da je isti prisustvovao kritičnom događaju, odnosno da nema dokaza kojim bi se potkrijepila opravdana sumnja da je osumnjičeni V.Lj. učinio kazneno djelo zlostavljanje i mučenje", dodaje se u priopćenju.

Tužiteljstvo je također donijelo rješenje kojim je odbačena kaznena prijava u odnosu na braću Hofman, zbog jednog kaznenog dela zlostavljanje i mučenje, jer je nastupila zastarjelost kaznenog gonjenja.

"U odnosu na oštećene A.A. i D.I., kao i u odnosu na svjedoka R.N., čijim iskazima Tužiteljstvo nije poklonilo vjeru, a koji su u suprotnosti sa drugim izvedenim dokazima, a naročito imajući u vidu video zapis predmetnog događaja, ovo Tužiteljstvo formiralo je predmet kako bi se utvrdilo da li se u radnjama imenovanih eventualno stiču sva bitna obilježja kaznenog djela davanje lažnog iskaza ili kaznenog djela ometanje pravde ili nekog drugog kaznenog djela za koje se goni po službenoj dužnosti, te će nakon izvršenih provjera i provedenog dokaznog postupka biti donijeta odluka o daljem postupanju", navodi se u priopćenju tužiteljstva.