BOSNA Ušetali u kafiće s bombama, noževima i puškom

Bombe i noževi
Ilustracija

Policajci iz Zvornika u petak su oko 12:30 sati uhitili R.A. iz Zvornika, jer je prijavljeno je da je istog dana oko 9:50 sati posjetio ugostiteljski objekat u ovom gradu noseći sa sobom četiri bombe i tri kuhinjska noža, pišu 'Nezavisne novine'.

Kako je priopćeno iz Policijske uprave (PU) Zvornik, po prijavi su postupili policajci koji su osobu R.A. istog dana uhitili i izvršili očevid na mjestu događaja, te upoznali Centar za socijalni rad Zvornik i Centar za zaštitu mentalnog zdravlja Zvornik.

"Također, službenici Policijske postaje Zvornik su po naredbi Osnovnog suda u Zvorniku izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi R.A., kojom prilikom nisu pronašli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", navodi se u priopćenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, koji je priopćio da se nakon dokumentiranja događaja tužiteljstvu dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'.

U drugom slučaju, u nedjelju, oko 2:50 sati, službenici policije u Doboju uhitili su S.P. iz ovog grada jer je puškom ušao u jedan ugostiteljski objekat, priopćeno je iz Policijske uprave (PU) Doboj.

"Dolaskom na mjesto događaja nekoliko minuta nakon prijave, u navedenom ugostiteljskom objektu je zatečena navedena osoba te na jednom od stolova je uočena puška iz koje je bio izvađen zatvarač i metalni redenik sa mecima", navodi se u priopćenju.

Kako se dodaje, navedena puška i meci su oduzeti. Izvršenim alkotestiranjem kod S.P. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,81 g/kg, pišu 'Nezavisne novine'. 

"Na osnovu naredbe nadležnog suda izvršen je pretres stana i drugih prostorija kao i  putničkog automobila koje koristi S.P., prilikom čega je u kući pronađena i oduzeta zračna puška, meci i prazne čahure", rečeno je iz PU Doboj.

Nakon dokumentiranja i kompletiranja predmeta protiv navedene osobe će Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'.