VIDEO  BOSNA Uhićen zbog ubojstva u Crnoj Gori, sa njim privedeni i policijski službenici

Miloš Božović uhićenje
Screenshot

U Banja Luci je po međunarodnoj tjeralici uhićena osoba iz Cetinja čiji su inicijali M.B., osumnjičena za teško ubojstvo, kao i tri policijska službenika Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske, priopćeno je iz MUP-a RS.

Uhićenje su tijekom subote izvršili policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet u suradnji sa pripadnicima Žandarmerije MUP-a R. Srpske. Policijski službenik čiji su inicijali M.M. uhićen je zbog sumnje da je pomogao počinitelju poslije izvršenog krivičnog djela.

Izvršen je pretres lokacija koje koriste uhićene osobe i tom prilikom u stanu osobe M.B. pronađen je pištolj 'Glock' sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i streljivom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi.

U stanu koji koristi osoba M.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, dodaje se u priopćenju. O uhićenju M.B. obaviješten je dežurni sudac suda BiH, a uhićenje osobe M.M izvršeno je pod nadzorom Okružnog javnog tušiteljstva Banja Luka.

U daljim aktivnostima sinoć su na području Banja Luke uhićeni i policijski službenici čiji su inicijali P.V. i G.R.

U priopćenju se navodi da će sve uhićene osobe biti saslušane u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tušiteljstava, a protiv njih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji. Uhićena tri policijska službenika bit će suspendovana, dodaje se u priopćenju.

Sadržaj se učitava...

Glavna meta policijske akcije provedene u subotu bio je Miloš Božović kojega se smatra pripadnikom tzv. škaljarskog kriminalnog klana čije je sjedište u Kotoru u Crnoj Gori, navodi Hina. 'Nezavisne novine' neslužbeno saznaju da su dvojica, od tri uhićena policijska službenika, inspektori u Odjeljenju za opći kriminalitet UKP.

Miloš Božović je jedan od optuženih za poticanje na ubojstvo sugrađanina Ranka Vuletića 2019. godine. Božoviću i Andriji Markoviću u odsustvu se sudi zbog optužbi da su potaknuli sugrađanina Vuka Lalatovića da ubije Vuletića, pišu 'Nezavisne'.

Iz Tužiteljstva BiH navedeno je kako je obaviješteno o uhićenju osobe bliske tzv 'škaljarskom klanu', te o privođenju nekoliko policijskih službenika na području Banja Luke.

"Postupajući tužitelj u predmetu Darko Elez i dr. zatražio je da se jedna od osoba lišenih slobode sasluša u svojstvu svjedoka u predmetu u kojem postupa Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine. 

Tužiteljstvo BiH provodi opsežnu istragu u predmetu Darko Elez i dr. u kojoj se istra​žuju elementi organiziranog kriminala, povezani sa više teških kazenih djela. Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja", navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.