BOSNA Udarcima u glavu je pokušao ubiti svoju partnericu, a onda mu je ona pomogla u krađi i skrivanju od policije

BOSNA Udarcima u glavu je pokušao ubiti svoju partnericu, a onda mu je ona pomogla u krađi i skrivanju od policije
Z. Lojpur / hercegovina.info

Policija iz Kozluka uhitila je Gordanu M. (42) zbog sumnje da je pomogla Veljku T. (58) u razbojništvu u Srednjem Šepku, kod Zvornika, potvrđeno je 'Nezavisnim novinama'.

Terete je da je počinila kazneno djelo 'Pomaganje osobi u skrivanju poslije izvršenja kaznenog djela'.

Kako se neslužbeno saznaje, u pitanju je razbojništvo koje se prošlog tjedna dogodilo na benzinskoj crpki 'Nešković', kada je osumnjičeni ukrao Audi, a potom se njime zakucao u aparat za plin, koji je zatim počeo curiti. Za njim je danima tragala policija, a uočen je u Golfu te je patrola krenula u potragu za njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rekao izvor 'Nezavisnih', kada je automobil zaustavljen u njemu je zatečena samo Gordana M.

Inače, Veljko T. je u ožujku sumnjičen za pokušaj ubojstva svoje tadašnje partnerice upravo Gordane M., koja je sada osumnjičena da mu je pomogla, a koju je tada više puta udarao bocom u glavu u jednom lokalu u Šepku.

Kako 'Nezavisne novine' saznaju, ženi je osumnjičeni pritom prijetio i da će je ubiti. Nakon napada je pobjegao te je policija tragala za njim, a žena se javila u javnu zdravstvenu ustanovu Dom zdravlja u Zvorniku, gdje joj je ukazana liječnička pomoć.

Lokalni portali prenijeli su da je motiv napada najvjerojatnije bila ljubomora, a objavili su i fotografije na kojima se vide ozljede na njenom licu kao i da joj je ruka u gipsu.

Veljka T. sumnjiče da je na benzinskoj crpki 'Nešković' 9. kolovoza ukrao Audi, a potom se njime zakucao u aparat za plin, koji je zatim počeo curiti. Riječ je o benzinskoj crpki gdje se 2019. godine dogodila eksplozija u kojoj je jedna osoba poginula, a više ih je ozlijeđeno.

U trenucima krađe, u Audiju, koji je lopov ukrao, bila je jedna žena, dok je vozač tog automobila bio napolju i sipao je gorivo.

"U tom momentu bandit dolazi i ulazi u vozilo, a žena koja je bila na mjestu suvozača istrčala je vani. Vidjevši šta se događa, vlasnik Audija pritrčava i hvata za volan, u namjeri da lopova spriječi, ali u tome nije uspio. Lopov počinje voziti, a vlasnik vozila usljed toga je ozlijeđen. Audi, za čijim volanom je bio lopov, nije puno odmakao, već udara u sprave za plin, usljed čega dolazi do curenja plina", rekli su tada izvori 'Nezavisnih novina'.

Ukradeni Audi potom je, usljed udara u aparat, stao. U međuvremenu, nailazi slučajni prolaznik u Passatu, u koji sjedaju vlasnik ukradenog Audija i njegova saputnica, te ih je prevezao do druge, obližnje benzinske crpke, kako bi zatražili pomoć.

"Ali lopov, koji je ukrao Audi, pošto mu je taj automobil stao, sada pješice dolazi i do susjedne crpke, te krade Passat kojim su se ovi dovezli", pojašnjava sugovornik 'Nezavisnih novina'.

Ubrzo je na mjesto događaja stigla Hitna pomoć da pomogne ozlijeđenom vlasniku Audija, a pristigli su i vatrogasci na crpku gdje je curio plin. Policija je tada identificirala osumnjičenog i tragala za njim, a sumnjalo se da je pobjegao u Srbiju.