BLUDNE RADNJE Učitelju tek 18 mjeseci zatvora zbog odvratnih djela koja je uradio 9-godišnjakinjama

Zatvor ruke
WiseGeek

Općinski sud u Zenici je prvostupanjskom presudom osudio 49-godišnjeg Zeničanina Almira P. na 18 mjeseci zatvora zbog četiri 'produžena' kaznena djela bludnih radnji nad učenicama škole u kojoj predavao, te mu je uz zatvorsku kaznu izrekao i zabranu obavljanja učiteljske dužnosti u trajanju od 10 godina, prenosi Zenicablog.

Epilog je to suđenja u kaznenom slučaju 43 0 K 216337 24 K, okončanog proteklih dana, a portal Zenicablog je imao uvid u presudu i sve njene elemente.

Prvosupanjska presuda je 'spoj' četiri djela za koje je Almir P. osuđen na po šest mjeseci zatvora, te mu je izrečena jedinstvena kazna od 18 mjeseci zatvora. Ova presuda bit će pravosnažna i izvršna ukoliko je potvrdi Vrhovni sud FBIH, odnosno nakon procesa žalbi.

Presudu za djela bludnih radnji u školi je izrekao sudac Admir Saletović. Po presudi, Almir P. je kriv za više djela. Nakon što je prvobitno negirao djelo, tijekom suđenja je priznao sve navedeno iz optužnice.

Kako se navodi u presudi, od rujna 2021. do svibnja 2022. kao učitelj razredne nastave u Osnovnoj školi 'Alija Nametak' više puta je četiri 9-godišnje učenice pozivao pojedinačno da sjednu na klupu, a potom vršio odvratne bludne radnje nad njima, dodirujući ih i tražio od njih da njega dodiruju.

Opis nedjela Almira P. nalazi možete pročitati u presudi na ovom linku, a Zenicablog je dokument objavio radi poimanja razmjera odvratnosti samog nedjela. Podaci koji bi mogli utjecati na integritet malodobnih žrtava su prikriveni.