BIO U BIJEGU Pritvor za 20-godišnjaka zbog sudjelovanja u krivotvorenju novca i PCR testova

BIO U BIJEGU Pritvor za 20-godišnjaka zbog sudjelovanja u krivotvorenju novca i PCR testova
Ilustracija

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Mihajla P. (2001.) iz Banja Luke, državljanina BiH.

Osumnjičeni je lišen slobode od strane policijskih djelatnika MUP-a Republike Srpske (RS), postrojba za intervencije Banja Luka, nakon što je dulje vremensko razdoblje bio u bijegu na teritoriji R. Srbije.

Navedeni osumnjičeni obuhvaćen je istragom Tužiteljstva BiH i MUP-a RS, koja se odnosi na dvojicu osumnjičenih sa područja Banja Luke, koji se terete da su u stanu na području Banja Luke, nabavili tehničku opremu te vršili krivotvorenje novčanica konvertibilnih maraka, dokumentacije za kredite, dokumenata različite namjene, kao i PCR testova za Covid 19, potrebnih za boravak, putovanja i kretanje, čime se prouzrokovala velika opasnost za zdravlje i sigurnost građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela: 'Krivotvorenje novca' iz članka 205. KZ BiH i 'Krivotvorenje isprave' iz članka 347 KZ RS.

Pritvor za osumnjičenog predložen je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točka a) i c) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Nakon upućenog prijedloga, Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.