BILEĆA Državljanin BiH uhićen zbog krijumčarenja gotovo 18 000 kutija cigareta

BILEĆA Državljanin BiH uhićen zbog krijumčarenja gotovo 18 000 kutija cigareta
GP BiH

Policijski službenici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH, 20. veljače 2021. godine u mjestu Korita, općina Bileća, kontrolirali su putničko motorno vozilo Opel Zafira, kojim je upravljao D. Đ., državljanin BiH. Tijekom kontrole vozila, uočena je veća količina cigareta u unutrašnjosti vozila, za koju je D. Đ., izjavio da ne posjeduje propisanu dokumentaciju. 

Riječ je o 17 750 kutija cigareta, a o svemu navedenom obaviješten je tužitelj Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo 'Nedopušten promet trošarinskih proizvoda', kao i sudac za prethodni postupak Suda BiH. 

Postupajući prema uputama tužitelja Tužiteljstva BiH i suca za prethodni postupak Suda BiH, na mjestu događaja obavljen je očevid, nakon čega je D. Đ. uhićen. Tijekom pretresa osobe i vozila, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku i cigarete.

Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu bit će podnesen u redovnoj proceduri, navedeno je iz Ureda za informiranje Granične policije BiH.