BILA I U MOSTARU Poznata kradljivica pokušala izvršiti samoubojstvo

Sabaheta Džindo

Sabaheta Džindo poznatija kao kraljica džeparoša pokušala je izvršiti samoubojstvo u KPZ Banja Luka, saznaje Srpskainfo.

Tragediju su spriječili zatvorski policajci koji su na vrijeme reagirali. Srpskainfo saznaje da se Džindo pokušala objesiti u kupatilu pritvorske jedinice KPZ gdje boravi nakon što joj je nedavno određen pritvor zbog krađa.

"Džindo je u jutarnjim satima bila u kupatilu pritvorske jedinice i dežurna policajka prva je primjetila da se nešto sumnjivo događa. Naime, Džindo je zaklonila pogled tako što je otvorila vrata toaleta, a na pitanje policajke šta radi, odgovorila je da nešto popravlja", objasnio je izvor iz banjalučkog zatvora.

Nakon toga je dežurna policajka obavijestila kolege pa su zajedno ušli u pritvorsku ćeliju. Potom je uslijedio šok. Zatvorski policajci su Sabahetu Džindo zatekli na stolici sa bijelom plahtom koju je namjeravala omotati oko vrata kako bi se objesila.

Ona je u svakom gradu gdje se pojavila izvršila krađu. Boravila je i u Mostaru, te su je jedne godine policajci zatekli u Starom gradu u jednom od butika gdje je vjerojatno čekala pogodan trenutak da nešto ukrade. Policajci su je spriječili, te su je priveli u službene prostorije Policijske uprave Mostar zbog tada aktivne tjeralice.

Inače, više policijskih postaja i agencija kako iz BiH, tako i zemalja regije je tragalo za Džindo. "Nikada ne znam kada će se to dogoditi i kada ću nešto ukrasti. Kada se zateknem u radnji, ja ću nešto uzeti. Kradem u hodu", kalaza je krajem prošle godine u izjavu za 'Dnevni avaz'. Prvi put se tada ova poznata kradljivica s dijagnozom šizofrenog poremećaja, koji se ogleda u patološkoj krađi, obratila jednom mediju i otvoreno govorila o krađama koje je počinila.