Bijela smrt: profesora u Tomislav Gradu ubila mećava

snijeg, crna kronika, gss, Široki Brijeg, spašavanje, gorska služba spašavanja
Profesor Klišanin, rođen 1966. godine, predavao je hrvatski jezik u Srednjoj strukovnoj školi u Tomislav Gradu.

− Vlasnik svadbenog restorana Milan Boškić dojavio je u srijedu ujutro da je na livadi iza restorana vidio u snijegu smrznuta čovjeka − kazao nam je Jozo Gudelj, šef Policijske postaje u Tomislav Gradu.

Ubrzo je utvrđeno da je riječ o profesoru Daliboru Klišaninu, a liječnici su mogli samo konstatirati da je tijelo beživotno i smrznuto, jer je temperatura te noći iznosila sedam stupnjeva ispod nule. Obdukcija će pokazati točan uzrok smrti, a sumnja se na srčani udar.

Naime, jedan je njegov brat umro od srčanog udara, drugi je imao dvije operacije na srcu, a i pokojni je Dalibor imao srčanih smetnji. Policija je također utvrdila da je profesor Klišanin te noći do ponoći bio gost kafića “Buško jezero”, odakle je pješice po mećavi krenuo prema stanu koji se nalazi vrlo blizu mjesta gdje je nađen mrtav.

Profesor Dalibor Klišanin više je godina predavao u Srednjoj strukovnoj školi, gdje je bio vrlo omiljen i među kolegama i učenicima, kako bivšim, tako i sadašnjim. Ovo nije prvi put da zima i zimske mećave uzimaju svoj ljudski danak u duvanjskom kraju.

Najveća zimska tragedija dogodila se na Novu godinu 1980., kada se u mećavi smrznulo četvero čeljadi, i to nadomak kuća u Blažuju i Ćavarovu Stanu.

slobodna dalmacija