BIJEG IZ TREBINJSKOG ZATVORA Inspekcijski nadzor uočio značajne sigurnosne propuste

Zatvor Trebinje
hercegovina.info

Inspekcijski nadzor u Trebinjskom zatvoru otkrio je značajne propuste u sigurnosnim procedurama osoblja, što je rezultiralo bijegom pritvorenika, priopćilo je Ministarstvo pravde Republike Srpske nakon provedenog inspekcijskog nadzora. Ministar pravde u Vladi RS Miloš Bukejlović će, nakon prikupljanja svih relevantnih informacija, razmotriti moguće sankcije za sve odgovorne aktere u ovom slučaju.

"Dio uočenih propusta odnosi se na pitanje organizacije rada službe osiguranja u realizaciji šetnje za pritvorene osobe, pitanje organizacije vanjskog osiguranja ustanove, a propust je uočen i u organizaciji i provođenju monitoringa sustava video nadzora u ustanovi, kao i po pitanju adekvatnog popunjavanja radnog mjesta rukovoditelja vanjskog osiguranja", navedeno je u Ministarstvu pravde Republike Srpske.

Zatvor Trebinje

Iz ovog ministarstva su podsjetili da je izvanredni inspekcijski nadzor obavljen po naredbi ministra pravde Republike Srpske Miloša Bukejlovića i obuhvaćao je obilazak prostora odjeljenja pritvora, razgovore s direktorom Zavoda i rukovoditeljima službe osiguranja i pritvorskog odjeljenja, kao i uvid u dokumentaciju i video snimke u vezi s kritičnim događajem.

Podsjećamo, kineski državljanin Q. T. pobjegao je u nedjelju iz trebinjskog zatvora, u kojem se nalazio u ekstradicijskom pritvoru po odluci Suda BiH.

Policija i dalje traga za Q.T, a na današnjoj pres konferenciji za novinare iz Policijske uprave istaknuli su da nemaju novih informacija za javnost u vezi s ovim slučajem.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.