BIJEG IZ KPZ ZENICA Zatvorenik preskočio ogradu i pobjegao

BIJEG IZ KPZ ZENICA Zatvorenik preskočio ogradu i pobjegao
Arhiva/Avaz

Nermin Ademović, zatvorenik Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Zenica, pobjegao je sinoć iz zatvora, preskočivši ogradu.

Ademović, koji je služio 16-godišnju kaznu zbog razbojništva, bio je uzorak zatvorenik i do sada nije napravio nijedan disciplinski prekršaj.

Od 2012. godine prebačen je zbog dobrog ponašanja u 5. paviljon, u kojem su bolji uvjeti za izdržavanje kazne, a od 2018. godine je prebačen u otvoreno odjeljenje.

Koristio je pogodnosti odlaska na vikend i svaki put se vraćao, zbog čega je nadležne iz zatvora šokirao njegov potez, javlja Avaz.

Ademoviću, koji je živio u Čelincu, do isteka kazne ostalo je još četiri godine i četiri mjeseca. S obzirom na izuzetno dobro vladanje sigurno bi dobio uvjetnu kaznu od barem dvije i pol godine, što znači da mu je praktično ostalo odslužiti manje od dvije godine zatvora Ipak, Ademović nije mogao dočekati kraj kazne.

Uprava zatvora je odmah po saznanju da je pobjegao izdala potjernicu za Ademovićem. Obaviješteni su si svi granični prijelazi, što je standardna procedura u ovakvim slučajevima.

Prema nepotvrđenim informacijama, Ademović se nedavno oženio jednom djevojkom iz Sarajeva. Sumnja se da je razlog za bijeg ljubav.