BiH Zbog prostitucije predložen pritvor za sedam osoba, među njima i starleta

Policija Republike Srpske
Klix

Uprava za organizirani i teški kriminalitet i Policijska uprava Bijeljina, u okviru operativne akcije 'Kristal', u mjestu Suvo Polje izvršili su tijekom četvrtka pretres i uhićenje 16 osoba u vikend-kući, vlasništvo Milorada D., rečeno je Srni u policiji.

Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen izvještaj protiv osoba Zlatana Ć., Milisava T., Tijane M., Željka V. i Vladana K., koji su uhićeni u akciji 'Kristal' u Suvom Polju kod Bijeljine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela 'Organizirani kriminal' u vezi sa krivičnim djelom 'Međunarodno vrbovanje radi prostitucije' Krivičnog zakona BiH, saznaje Srna.

Pored navedenih krivičnih djela, postoje osnovi sumnje da su navedene osobe počinile i dva krivična djela iz nadležnosti Krivičnog zakona Republike Srpske i to 'Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga' i 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'.

Prema neslužbenim saznanjima, uhićeni su Milisav T. i Aleksandar G., obojica iz Bijeljine, Pavle S. i Srđan M., obojica iz Brčkog, Željko S. i Savo S., obojica iz Ugljevika, Radan D., Siniša P., Radoslav S., Danijel P., Zlatan Ć., Vladan K. i Željko V., svi iz Bijeljine, Adi B. iz Slovenije, Elvis H. iz Lukavca i Tijana M. zvana Tijana Ajfon iz Rume.

Prilikom pretresa vikend kuće, osoba i vozila između ostalog pronađeno je deset pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge, tri pancira, više mobilnih telefona i laptopa, te novac u iznosu od oko 20.000 KM u raznim valutama - euri, franci, švedske krune, dolari...

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, postupajući tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za ukupno sedam osumnjičenih.

Mjera pritvora predložena je za osumnjičene: Zlatan Ć. (1989.), Milisav T. (1992.) i Željko V. (1984.) svi iz Bijeljine, zatim Siniša P. (1986.) iz Tuzle, Dragan K. (1992.) iz Sarajeva, Srđan Š. (1995.) iz Bratunca i Tijana M. (1992.) iz Rume (Vojvodina).

Osobe koje su lišene slobode u policijskoj akciji kodnog naziva 'Kristal', osumnjičene su za kaznena djela 'Udruživanja radi činjenja kaznenih djela', 'Međunarodnog vrbovanja radi prostitucije', 'Krijumčarenje osoba', 'Omogućavanje uživanja opojnih droga' i 'Neovlašteno držanje oružja i streljiva'.

S obzirom da je tijekom istrage utvrđeno da su državljanke Srbije, kao i dio osumnjičenih ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu, bez provedenog postupka zaštitnih mjera od pandemije Covid 19, zatražena je trijaža i zdravstvena provjera osoba lišenih slobode i dovedenih u Tužiteljstvo BiH. Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivan rad na predmetu, navedeno je u priopćenju iz Tužiteljstva BiH.