BiH Za 45 000 eura 'sređivali' izlazak iz zatvora

Uhićenje
Ilustracija

Dvojica Prijedorčana čiji su inicijali M.I. (62) i D.T. (34) uhićeni su na području Ključa zbog prijevare s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, jer su obećavali kako će pomoći da iz kazneno-popravnog zavoda bude puštena jedna osoba.

Osumnjičeni su uhićeni tijekom subote nakon primopredaje novca. Oni su jednoj osobi obećavali da će za 45.000 eura omogućiti da njemu bliska osoba bude puštena iz kazneno-popravnog zavoda. Iz Federalne uprave policije su naveli da su osumnjičeni prije nekoliko dana pribavili prvi dio novca u iznosu od 20.000 eura, a jučer su namjeravali uzeti ostatak.

Policija je po naredbi Općinskog suda u Sanskom Mostu, pretresla dvojicu muškaraca i njihov automobil, te pronašli novac, ali i druge predmete koji će biti dokaz u krivičnom postupku.

Na području Prijedora tijekom subote su uz podršku pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, te pod nadzorom Okružnog tužiteljstva u Prijedoru i na onosnu naredbe Osnovnog suda, pretreseni stambeni objekti na tri lokacije koje koriste osumnjičeni.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom, te oružje, streljivo.

Nakon kriminalističke obrade, uhićeni će biti predati Županijskom tužiteljstvu Unsko-sanske županije uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-a. Asistenciju u ovom slučaju su prižili službenici MUP-a Unsko - sanske županije, Policijske uprave Ključ i Policijske postaje Sanski Most.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.