BIH Uhićeni zbog upravljanja autom s 5,5 i 4,4 promila alkohola

Alkotestiranje
Ilustracija

Analizirajući stanje sigurnosti prometa na nivou Srednjobosanske županije, a posebno broja prometnih nezgoda sa poginulim, teže i lakše ozlijeđenim osobama, kao i materijalnom štetom, uočava se činjenica da je jedan od najvećih uzročnika ovakvih nezgoda alkoholiziranost vozača.

U cilju sprječavanja navedenih nezgoda, službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ), između ostalog, kontinuirano provode pojačane aktivnosti na kontroli alkoholiziranosti vozača, gdje su u proteklom razdoblju evidentirani značajni rezultati.

Kao primjer uspješnog djelovanja policijskih službenika po ovoj problematici, može se navesti alkotestiranje vozača tijekom noći sa srijede na četvrtak na području Viteza. Naime, radi se o vozaču putničkog motornog vozila marke VW Golf, čiji su inicijali I.A. rođen 1982. godine iz Viteza, kojem je prilikom alkotestiranja utvrđena alkoholiziranost u visini od 5,5 promila. 

Također, na istom području alkotestiran je i vozač putničkog motornog vozila marke Peugeot, inicijala S.K. rođen 1979. godine iz Travnika, kod kojeg je utvrđena alkoholiziranost u visini 4,4 promila.

Navedeni vozači su privedeni i protiv njih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji. Ovakve i slične aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti na području te županije bit će nastavljene i u narednom razdoblju, priopćeno je iz Ureda komesara MUP-a SBŽ.