BIH Prijavljen nestanak 22-godišnjaka, a onda je njegovo tijelo pronađeno u rijeci

Policijsko vozilo Škoda
Hercegovina.info/Ilustracija

Dana 11. kolovoza oko 8:30 sati u Policijsku postaju Jajce prijavljen je nestanak muške osobe I.G. (1999.) iz Jajca, koji je 9.8.2021. godine, tijekom jutarnjih sati otišao od kuće. Nestanak je prijavio njegov otac J.G. (1962.) iz Jajca, a po zaprimljenoj prijavi službenici policije su poduzeli niz mjera i radnji na pronalasku nestale osobe.

Istog dana oko 10:50 sati u Policijsku postaju Jajce prijavljen je pronalazak odjeće i osobnih dokumenata osobe navedenih inicijala.  Dokumenti i odjeća pronađeni su nedaleko od vodopada rijeke Plive, uz korito rijeke Vrbas, općina Jajce.

U suradnji sa nadležnim županijskim tužiteljstvom, očevidne radnje na mjestu događaja obavili su službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Jajce, koji su poduzimali i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do navedenog događaja.

Tijelo muške osobe L.G. je pronađeno od strane Službe za spašavanje na vodi i pod vodom, Službe civilne zaštite, općine Jajce uz pomoć Postrojbe za podršku MUP-a, tijelo je izvađeno iz korita rijeke Vrbas u 15:30 sati, koje je identificirano od strane obitelji i koja je isto preuzela radi organizacije ukopa, navedeno je u priopćenju iz Ureda komesara MUP-a Srednjobosanske županije.