BIH Namjerno se zaletio u baštu kafića, pa ubio pogrešnu osobu

BIH Namjerno se zaletio u baštu kafića, pa ubio pogrešnu osobu
Otisak.ba

Tužiteljstvo Brčko distrikta predložilo je sudu određivanje pritvora za 24-godišnjeg Č. E., osumnjičenog da je automobilom uletio u baštu ugostiteljskog objekta u Gornjem Rahiću kod Brčkog, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Tužiteljstvo Brčko distrikta otvorilo je istragu protiv Č. E. zbog sumnje da je 16. svibnja pijan Golfom 4 došao do ugostiteljskog objekta 'Aščiluk' u Gornjem Rahiću, gdje je u društvu K. Z. u bašti pred objektom sjedilo više osoba, prenosi 'Dnevni avaz'.

"Sumnja se da je potom automobil, parkiran u blizini, naglo startao i u namjeri da usmrti K. Z. velikom brzinom ga usmjerio ka oštećenom te mu udarom vozila nanio lake ozljede. Istovremeno je izazvao neposrednu opasnost po živote L. M., R. A., M. A. i drugih osoba koje su sjedile za istim stolom, dok je Š. K. nanio teške ozljede opasne po život uslijed kojih je tijekom noći preminuo", navodi se u naredbi o provođenju istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po jučerašnjoj predaji Tužiteljstvu Brčko distrikta, obavljeno je ispitivanje osumnjičenog, a zbog opasnosti da će dovršiti pokušano krivično djelo i utjecajem na svjedoka ometati krivični postupak, tužiteljstvo je danas predložilo Osnovnom sudu distrikta da osumnjičenom odredi pritvor.

U naredna 24 sata sud bi trebao donijeti odluku po ovom prijedlogu, dok u međuvremenu Tužiteljstvo i brčanska policija intenzivno nastavljaju prikupljanje dokaza za krivično djelo 'Ubojstva u pokušaju' i teškog krivičnog djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine.