BIH Marokanci opustošili džamiju i sportsko društvo, te izvršili premetačinu obiteljske kuće

Policijsko vozilo MUP HNŽ
Ilustracija/Hercegovina.info

Službenici kriminalističke policije Policijske postaje Travnik uspješno su rasvijetlili tri krivična djela teške krađe koja su počinjena dana 3. i 4.9.2021. godine na području Policijske postaje Travnik.

Rasvijetljena je 'Teška krađa' u prostorije džamije na Kalibunaru, kojom prilikom je ukraden snimač video nadzora, kao i neutvrđen iznos novca iz kutije za dobrovoljne priloge.

Rasvijetljena je i 'Teška krađa' u prostorije sportskog društva koje se nalazi u naselju Kalibunar, općina Travnik, odakle su ukradena dva laptopa, crna torba, te neutvrđena količina raznih bezalkoholnih pića.

Policija je rasvijetlila i 'Tešku krađu' u obiteljsku kuću vlasništvo J.J., koja se također nalazi u naselju Kalibunar, općina Travnik, kojom prilikom je izvršena premetačina stvari gdje je pričinjena materijalna šteta.

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje predmetnih krivičnih djela O.M. (1995.) i M.K. (1982.), migranti iz Maroka.

U suradnji sa nadležnim tužiteljstvom protiv osumnjičenih  se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, priopćeno je iz Ureda komesara MUP-a Srednjobosanske županije.