BEZ AKCIZNIH MARKICA 54-godišnjak uhvaćen s cigaretama vrijednim oko 28 tisuća KM

Krijumčarenje cigareta Zvornik
GP BiH

Pripadnici Postrojbe Granične policije (PGP) Zvornik i Posebni tim Granične policije BiH, 9. travnja, spriječili su nezakonit promet 5 250 kutija cigareta bez akciznih markica u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH. 

Cigarete su otkrivene na području Zvornika prilikom kontrole i pregleda Passata, bh. nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao E.M. (1967.), državljanin Bosne i Hercegovine, koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama izvršeni pretres vozila i stambenog objekta koji koristi osumnjičeni.

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 28 000 KM, kao i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'Nedozvoljen promet akciznih proizvoda', protiv E.M. bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužiteljstvu BiH, navedeno je u informaciji iz Ureda za informiranje GP BiH.

Dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, informiran je da je Granična policija BiH, na području Zvornika, lišila slobode osumnjičenog koji je u svom vozilu transportirao veću količinu cigareta bez odgovarajućih akciznih markica propisanih poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

Nakon otkrivanja osumnjičenog, koji je državljanin BiH, dežurni tužitelj je koordinirao aktivnosti Granične policije i UNO BiH na dokumentiranju ovog kaznenog djela, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.