BAR Iz puške likvidiran 29-godišnjak, policija uhitila 27-godišnjaka

Ubojstvo Edmond Mustafa
Vijesti.me

Pripadnik Organizirane kriminalne grupe, Baranin Edmond Mustafa ubijen je u utorak oko 9:10 sati u pucnjavi u tom gradu potvrđeno je za crnogorski portal 'Pobjeda' iz Uprave policije (UP).

Dino I. (27), koji je osumnjičen da je jutros ubio Edmonda Mustafe u Baru, spriječen je u bijegu dok je vozio električni romobil, a na glavi je nosio kacigu, priopćio je je vršitelj dužnosti pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović.

On je kazao i da je pretragom terena u smjeru bijega Dine I. policija pronašla crnu putnu torbu u kojoj je pronađena automatska puška. Nekadašnji pripadnik škaljarskog klana, Edmond Mustafa, ubijen je jutros u Baru.

Zbog sumje da ga je likvidirao uhićen je škaljarac, Baranin Dino I., piše crnogorski portal 'Vijesti'.

"Kao što je javnost već upoznata, a u cilju daljeg transparentnog informiranja, jutros je u Makedonskom naselju u Baru od strane nepoznatog izvršitelja upotrebom vatrenog oružja lišen života E.M. (29) koji se u evidencijama Uprave policije vodi kao član jedne organizirane kriminalne grupe. 

Po prijavi događaja, odmah je uspostavljena opsežna blokada grada, poduzete su potražne operativno-taktičke i tehničke mjere i radnje u cilju identifikacije, lociranja i lišenja slobode izvršitelja kaznenog djela ili više njih", istaknuo je Šćepanović.

On je dodao da je tijekom blokade grada i poduzetih potražnih mjera i radnji i pretrage terena, D.I. (27) spriječen da pobjegne i uhićen je.

"On je tom prilikom upravljao električnim romobilom, a na glavi nosio kacigu. Sumnja se da je D.I. upotrebom automatske puške koja je pronađena u neposredoj blizini njegovog lociranja, lišio života E.M. na način što je iz iste ispalio više projektila usljed kojeg djelovanja je nastupila smrt E.M. na mjestu događaja. D.I. se na teret stavlja kazneno djelo 'Ubojstvo' i kazneno djelo 'Nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija'", kazao je Šćepanović.

On je naveo da su, prema operativnim i obavještajnim podacima kojima Uprava policije raspolaže, Mustafa i Dino I. pripadnici kriminalne grupe koja djeluje na crnogorskom primorju, pišu 'Vijesti'.

"D.I. se već potražuje na međunarodnom nivou – za njim je raspisana međunarodna tjeralica od strane jedne države sa kojom pravosudni organi Crne Gore nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji", zaključio je Šćepanović, objavio je portal 'Pobjeda'.