VIDEO  BANJALUKA U bašti hotelskog kafića uhićen osumnjičeni za ubojstvo Slaviše Ćuluma

MUP HNŽ, Deichmann, Denis Nazić, crna kronika, mostarac, visoko, crna kronika, lica s potjernica, policijski službenik, tjeralice  , ubojice, BIH, droga, crna kronika, POLICIJSKI SLUŽBENICI, Federalna uprava policije, Bihać, lišen slobode, osuđen , bh državljanin, trgovina oružjem, policijska stanica Čitluk, uhićenje u Čitluku, pretres, Sipa, uhićenje, krijumčarenje ljudi, tužiteljstvo, Sipa, Slaviša Ćulum, Siniša Šakić, ubojstvo, Banja luka, droga, Španjolska, uhićenje, primanje dara, korupcija, uhićenje, Sarajevo, Sipa, uhićenje, Sarajevo, otvorena mreža, ubojstvo, policija, migranti, istraga, granična policija, uhićenje, krijumčarenje, tužiteljstvo, granična policija, tjeralica, uhićenje, Služba za poslove sa strancima, uhićenje, Bihać, migranti, tužiteljstvo, Tuzla, prijevara, Sipa, Trebinje, uhićenje, droga, foča, pretres, uhićenje, Sipa, pretres, droga, Tuzla, granična policija, uhićenje, teška krađa, Trebinje, tužiteljstvo, paljevina, uhićenje, tužiteljstvo

Na području Banjaluke u utorak je uhićen muškarac čiji su inicijali S.Š. iz ovog grada, osumnjičen za ubojstvo Slaviše Ćuluma, potvrđeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske. Glasnogovornica MUP-a Mirna Miljanović rekla je medijima u Banjaluci da su uhićenje izvršili policijski službenici Specijalne antiterorističke jedinice i Uprave za organizirani i teški kriminalitet.

Ona je navela da su pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, a pod nadzorom Republičkog javnog tužiteljstva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala, prikupili neoborive materijalne dokaze da je osumnjičeni S.Š. direktan izvršitelj pomenutog krivičnog djela.

Sadržaj se učitava...

"Time mu je u potpunosti razbijen lažni alibi da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela boravio u Hrvatskoj", navela je Miljanović prenosi Srna. Izvršeni su pretresi na više lokacija na području Banjaluke, a osoba je provedena u prostorije Uprave na dalju kriminalističku obradu, priopćeno je iz MUP-a.

U zakonskom roku od 24 sata, osoba će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 'Teško ubojstvo' biti sprovedena u nadležnost Republičkog javnog tužiteljstva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gospodarskog kriminala radi daljeg postupanja.

Sadržaj se učitava...

Uprava za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Republičkog tužiteljstva nastavlja rad po ovom predmetu. Srna neslužbeno saznaje da je uhićen Siniša Šakić, a uhićenje jer izvršeno u bašti ugostiteljskog objekta u hotelu 'Bosna'.

Ćulum je ubijen 15. svibnja u zasjedi u blizini njegove kuće u Dragočaju kod Banjaluke, a ubojice su nakon ubojstva pobjegle na motociklu. Šakić i pokojni Ćulum su ranije bili u sukobu, a i ranije je bila raspisana tjeralica za njim zbog pokušaja ubojstva Slaviše Ćuluma 2012. godine.

Tko je bio Slaviša Ćulum?

Slaviša Ćulum, koji je ubijen u Dragočaju kod Banjaluke, dugo godina važio je za žestokog banjalučkog momka, koji je duže vremena poznat policiji i sigurnosnim agencijama. On je 2011. godine bio osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubojstva Jovana Jošila u vatrenom obračunu do kojeg je došlo 24. travnja 2010. godine.

U ovom obračunu ubijen je njegov brat Nedeljko Ćulum (19). Osim Slaviše, tada je osuđen i Dejan Kostić Dela i Dejan Čajić koji su bili sa njim u automobilu kada je došlo do obračuna sa Jošilom.

Prije odlaska u zatvor bio je poznat policiji po brojnim krivčnim djelima i nasilničkim ponašanjima. Dovođen je u vezu sa više obračuna iz vatrenog oružja, tučnjava, ali i sa više teških razbojništava i pljački. Iza sebe je imao i nekoliko presuda, piše BL portal.