BANJALUKA Bračni par izvršio utaju, prijevaru i krivotvorio papire za helikopter

Lisice žena
Newsweek

Uhićeni u policijskoj akciji 'Parma 2', osumnjičeni za niz krivičnih djela iz oblasti imovinskog i gospodarskog kriminaliteta, predati su u četvrtak navečer u nadležnost banjalučkog tužiteljstva. Očekuje se da tužitelj tijekom petka donese odluku hoće li za njih biti predložen pritvor, javio je RTRS.

Neslužbeno, riječ je o supružnicima Goranu i Martini R. i još jednoj osobi sa inicijalima inicijala S.S. koji su osumnjičeni za niz krivičnih djela - 'Neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru', 'Ugrožavanje sigurnosti', 'Utaja', 'Prijevara', 'Krivotvorenje isprave', 'Navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja' i 'Neovlašteno pružanje medicinskih usluga'.

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Miloš Brkić potvrdio je da su pripadnici te uprave u akciji 'Parma 2', u okviru koje će biti nastavljene određene aktivnosti, uhitili osobe čiji su inicijali G.R. i M.R. zbog niza krivičnih djela iz oblasti imovinskog i gospodarskog kriminaliteta, prenosi Srna. On je dodao da je u okviru ovih aktivnosti uhićena i osoba S.S., kao i da je izvršen pretres na pet lokacija na području Banjaluke koje koriste osumnjičeni.

"Za sada je pronađen i oduzet veći iznos novca, uređaji za ometanje, prislušni uređaji, više mobilnih telefona, SIM kartica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela", rekao je Brkić na konferenciji za medije u prostorijama Policijske uprave Banjaluka i dodao da je u okviru akcije pronađen i privremeno oduzet helikopter, jer postoje osnovi sumnje da je krivotvorena dokumentacija za njega.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva u Banjaluci, a po naredbama Osnovnog suda u ovom gradu.