Banjalučanin varao Livnjake, ali i druge u Federaciji BiH

FUP policija kombi
Hercegovina.info

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegbosanske županije (HBŽ), a u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske slobode lišili osobu inicijala D.G. (1979). iz Banja Luke. 

Ova osoba se sumnjiči za kazneno djelo 'Prijevara' (član 294. KZ FBiH) na štetu više pravnih osoba sa područja grada Livna. Postupajući po naredbi Općinskog suda u Livnu izvršen je pretres objekata i motornog vozila u vlasništvu osumnjičenog. 

Prilikom pretresa pronađen je pečat, kao i dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog kaznenog djela, kao i druga dokumentacija koja ukazuje na sumnju da je na isti način izvršio prijevaru i drugih osoba sa područja Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon završene kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije u Livnu, D.G. je uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predat postupajućem tužitelju na daljnje nadležno postupanje, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.