BANJA LUKA Učenik prijetio kolegama da će napraviti spisak za likvidaciju po uzoru na dječaka iz Beograda

Georgi Stojkov Rakovski škola Banja Luka
Tomas Damjanović

Učenik viših razreda Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski" u Banjoj Luci prijetio je đacima ove škole da će napraviti spisak, po ugledu na masakr koji se desio u svibnju u Osnovoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, gdje je učenik K. K. ubio osmero đaka i radnika osiguranja prenose Nezavisne.

 

Ivana Ljubojević, direktorica OŠ "Georgij Stojkov Rakovski", potvrdila je za "Nezavisne novine" da su djevojčice iz razreda ovog đaka prijavile da je spomenuti učenik u razgovorima rekao da će napraviti spisak, te da je škola obavijestila nadležne institucije o ovom nemilom događaju.

"Sve je pod kontrolom, policija je razgovarala sa roditeljima djeteta, kao i psihološka služba škole. Srećom nije napisan spisak, sve je poduzeto na vrijeme", kazala je Ljubojevićeva i dodala da je o ovom događaju informiran i Centar za socijalni rad Banjaluka.

Dodaje da je jučer održano Vijeće roditelja u ovoj školi gdje su roditeljima prenesena događanja.

"Roditelji su zabrinuti, ali osjećaju se sigurnije jer smo mi sve poduzeli što je moguće da ne dođe do tragedija", kazala je Ljubojevićeva.

Kako neslužbeno saznaju Nezavisne, ovaj đak dolazi iz problematične obitelji, te je u ranijem periodu sa roditeljima ovog đaka obavljen razgovor o njegovom ponašanju.

Kako je rekla Ljubojevićeva, nakon tragedije koja se dogodila u Beogradu, u njihovoj školi je bilo prijetećih razgovora među djecom tipa "ja ću to srediti", te da su u svibnju imali slučaj da im je rečeno da jedan od učenika u torbi imao oružje.

"Srećom policijski službenik je bio tu i provjerio ruksak djeteta, gdje nije pronašao ništa", kazala je Ljubojevićeva.

Dodaje da je u posljednje vrijeme veliki problem u školama što djeca zloupotrebljavaju sve i skreću pažnju na sebe.

"Veliki problem je što djeca znaju da nemaju nikakvu odgovornost do 14 godina, već roditelji", kazala je Ljubojevićeva.

Iz Centra za socijalni rad  Banjaluka kratko su odgovorili da su danas o ovom događaju službenim putem zaprimili prijavu od Policijske stanice Lazarevo u Banjoj Luci.

"Mi ćemo svakako poduzeti sve mjere koje su u našoj nadležnosti", kazali su iz Centra za socijalni rad Banjaluka.