Automafijaši pucali iz 'kalašnjikova', a pronađena samo jedna čahura!?

očevid pucnjave u sarajevu

Raniji dogovor

Novinari Dnevnog avaza saznaju da su tijekom očevida i detaljnim pregledom kompletnog područja na Alipašinom Polju, C-faze, gdje se u 4.20 sati desilo mučko ubojstvo, tužitelji i pripadnici kriminalističkog sektora policijskih agencija, SIPA-e i FUP-a pronašli samo jednu čahuru?!

Sumnja se da su članovi automafije ili pokupili čahure nakon stravičnog ubojstva kako bi sakrili tragove, ili pucali iz automobila u pokretu, najvjerojatnije crnog terenca Rexton s blinkerima (policijskim svjetlima), kako su jučer i objavili sarajevski mediji.

Inspektori su, ipak, najbliži opciji da su ubojice najvjerojatnije pucale iz automobila u pokretu, posebno zbog činjenice da su se čuli rafali i da je auto izrešetan, a da je pronađena samo jedna čahura. Saznaje se i da su se automafijaši, nakon što su likvidirali policajce, razišli na dvije strane, a da su prije toga dogovorili točno mjesto sastanka.

Izvori Dnevnog avaza tvrdi da se crni terenac Rexton nakon likvidacije nastavio Geteovom ulicom kretati prema gradu, kako bi se preko Vraca, ulicom Safeta Hadžića, dočepao Lukavice, dok je crni Golf 5 odmah preko Mojmila, ulicom Želimira Vidovića Kelija, stigao na dogovorenu adresu u Istočnom Sarajevu.

Što je radila OSA

Istraga je, pak, pokazala da im se plan djelimično izjalovio, jer je Rexton na putu prema Vracama naišao na neplanirane probleme. Točnije, na Grbavici je bila blokirana cesta zbog prometnih radova te se vozilo zbog toga okrenulo nazad i preko Mojmila vratilo na Dobrinju.

Za to mu je, iako je bio slab promet vozila, trebalo više od deset minuta. Zbog toga se postavlja i ključno pitanje što je radila policija, prije svega OSA, koja je morala pratiti trag i komunikaciju među mafijašima koji su jedni druge obavijestili o neplaniranim problemima.

Trifkovićeva kuća nije ni pretresena

Također isti izvor tvrdi da policija i Tužiteljstvo Sarajevske županije, iako su uhitili automafijaša Srećka Trifkovića navodeći da se može dovesti u vezu s ubojstvom policajaca i teškom krađom, uopće nisu pretresli njegovu kuću. Trifkoviću je određen pritvor, a da mu tijekom istrage nije čak uzeta ni parafinska rukavica.

Što će pokazati kamere s „Binga"

Istrazi bi mogle pomoći i kamere s tržnog centra „Bingo", koje su izuzete, ali nisu vještačene. Kamere na ovom objektu mogle bi potvrditi način bijega kriminalaca, ali i potvrditi navode da je crni Rexton sudjelovao u likvidacijama.