AKCIJE "OPIJAT IV" I "LORD" Jedan Čitlučanin uhićen dok je zalijevao indijsku konoplju, drugi pao s heroinom i tabletama

indijska konoplja
MUP ŽZH/Ilustracija

Postupajući po akciji kodnog imena 'Opijat IV', koja je zavedena s ciljem suzbijanja zloporaba opojnih droga, policijski službenici Policijske uprave (PU) Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz čl. 238. KZ-a F BiH, priopćeno je iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH).

Naime, operativnim radom policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški došli su do saznanja da je nepoznata osoba, na jednom lokalitetu u mjestu Miletina, grad Ljubuški, zasadila četiri stabljike koje izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje.

S ciljem hvatanja počinitelja i dokumentiranja izvršenog kaznenog djela sprovedena je operativno-taktička radnja zasjeda, te su tom prilikom policijski službenici PU Ljubuški uhitili su nepoznatu mušku osobu koja je došla na taj lokalitet te počela zalijevati stabljike koje izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje.

Naknadnim provjerama utvrđen je identitet navedene osobe, radi se o J. I. (28) sa šireg područja općine Čitluk.

U službenim prostorijama PU Ljubuški izvršena je kriminalistička obrada nad J. I. (28) kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je isti počinio kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz čl. 238. KZ-a F BiH.

Jednako tako, u sklopu akcije 'Lord' prije nekoliko dana u Ulici Alije Nametka u Ljubuškom, postupajući temeljem operativnih saznanja, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH zaustavili su motorno vozilo marke VW Golf, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao S. S. (44) sa šireg područja općine Čitluk.

Tom prilikom, na postavljeno pitanje posjeduje li zabranjene supstance, S. S. (44) je potvrdno odgovorio te je dragovoljno predao aluminijsku foliju na kojoj se nalaze praškasti ostaci koji asociraju na opojnu drogu heroin, kao i tri paketa tableta Heptanon od 5 mg, ukupno 30 tableta, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.