AKCIJA U MOSTARU Uhićen diler, pronađena droga, oružje i novac

Oružje, droga, novac
FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su dana 18.2.2021. godine, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), uhitili jednu osobu iz Mostara inicijala A.V. (1977.), koji se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. stav 2. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, te kaznenog djela iz člana 65. 'Neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova oružja' Zakona o oružju i streljivu Hercegovačko-neretvanske županije.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičeni u Mostaru, kojom prilikom je pronađen i oduzet pištolj marke 'Crvena zastava', određena količina streljiva, te određena količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge heroin, kokain i cannabis, zatim mikser za miksanje mase, te određeni iznos novca u različitim apoenima i valutama, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Osoba A.V. se sumnjiči da je u prethodnom razdoblju u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi od njemu poznatih osoba ili više njih na ilegalnom tržištu Hercegovačko-neretvanske županije nabavljao opojne droge kokain, heroin i cannabis koje je prenosio, razvagivao i prepakirao, a potom prodavao konzumentima uz prethodno ostvarenu osobnu ili telefonsku komunikaciju kojom bi se preciziralo vrijeme i mjesto primopredaje.

Uhićena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je zakonskom roku predana na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.