AKCIJA "SVITAVA" Zbog droge SIPA uhitila pet osoba

Sipa policija
Ilustracija/Hercegovina.info

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (28.12.2021. godine) u operativnoj akciji „Svitava“, realizirali pretrese stambenih i pomoćnih objekata na pet lokacija na području Sarajevske županije i Hercegovačko-neretvanske županije, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli 1,7 litara amfetaminskog ulja koje se koristi za proizvodnju speeda, kilogram kofeina, određenu količinu zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, određenu količinu bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu speed i pet mobilnih telefona.

Uhićeno je pet osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. u vezi sa kaznenim djelom „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti su realizirane po nalogu Općinskog suda u Sarajevu u suradnji s Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutarnjih poslova ŽS i Ministarstvom unutarnjih poslova HNŽ.

Uhićene osobe bit će sprovedene u prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predane u dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu ŽS, priopćeno je danas poslijepodne iz SIPA-e.