AKCIJA SIPA-e U HERCEGOVINI Pretresi u Mostaru, u Čitluku otkrivena plantaža marihuane, uhićeno sedam osoba

AKCIJA SIPA-e U HERCEGOVINI Pretresi u Mostaru, u Čitluku otkrivena plantaža marihuane, uhićeno sedam osoba
Hercegovina.info

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas 15.6.2021. godine na području Hercegovačko-neretvanske župenije realizirali su operativnu akciju kodnog naziva 'Knockout' u okviru koje je uhićeno sedam osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. stav (1) Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Obavljeni su pretresi osoba, objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičene osobe na sedam lokacija na području HNŽ.

U dosadašnjem tijeku akcije pronađena je plantaža sa ukupno 372 stabljike koje svojim izgledom asociraju na biljke indijske konoplje 'Cannabis sativa', preko dva kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na sintetičke opojne droge, precizna vaga, veći broj mobilnih i tzv. kriptovanih telefona, oko 5000 eura u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade biti predane u nadležnost postupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva HNŽ, pod čijim nadzorom su i realizirane navedene aktivnosti. Akcija se realizira po naredbi Općinskog suda u Mostaru i u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, te uz pružanje pomoći policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine i ministarstava unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije, priopćeno je iz SIPA-e.

Kako je za N1 rekao glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović, pretresi su obavljeni u Mostaru i Čitluku. Izvršeni su pretresi stanova i vozila, a pronađena plantaža nalazi se na području Čitluka.