AKCIJA SIPA-e Pronađena 22 kilograma droge i uhićena jedna osoba

Sipa, droga, uhićenja, droga, Sipa, koronavirus, Federalno ministartstvo zdravstva, afera respiratori, uhićenja, Sipa, krijumčari, Sipa, pretresi, transfer, Tužiteljstvo BiH, uhićenja, Tomislavgrad, Posušje, Sipa, akcija cedevita, cedevita, Sipa, po
Ilustracija/Facebook

U akciji SIPA-e jedna osoba je uhićena, a pronađena su i 22 kilograma droge prilikom pretresa u Sarajevu.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva realizirali pretres stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na jednoj lokaciji, priopćeno je iz SIPA-e.

Slobode je lišena jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo 'neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' propisano Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Osoba lišena slobode provedena je u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će biti predana u daljnju nadležnost Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto oko 22 kilograma opojne droge speed i određena količina opojne droge marihuana, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno naprijed navedeno kazneno djelo.

Navedene aktivnosti realizirane su na osnovu usmenog naloga Općinskog suda u Sarajevu  i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo.