AKCIJA "PRAH" Ljubušak uhićen zbog "speeda"

Ljubuški
Hercegovina.info

Postupajući po akciji kodnog imena 'Prah', koja je zavedena s ciljem suzbijanja zlouporaba opojnih droga, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave (PU) Ljubuški rasvijetlili su kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz čl. 238. KZ-a FBiH.

Naime, dana 18.3.2021. godine oko 20 sati, u Ulici Herceguša u Ljubuškom, službenici PU Ljubuški zaustavili su i legitimirali osobu G. B. (40) iz Ljubuškog, koja se kretala pješice.

Tom prilikom, na postavljeno pitanje posjeduje li zabranjene supstance G. B (40) potvrdno je odgovorio rekavši da posjeduje određenu količinu opojne droge 'speed'.

G. B (40) je uhićen i priveden u službene prostorije PU Ljubuški gdje je od njega, uz izdanu Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, privremeno oduzeto sedam PVC smotuljaka u kojima se nalazi bijela praškasta tvar, te je nad istim izvršena kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješten dežurni županijski tužitelj.

Nakon kompletiranja predmeta PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće Izvješće protiv G. B. (40), priopćeno je iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.