AKCIJA POLICIJE U BOSNI Uhićene četiri žene od kojih je jedna liječnica, a druga policajka

uhićenje, oružje, sutkinja, uhićenje, pretres, prijevara, policija, Bijeljina, tjeralica, uhićenje, granična policija bih, optužnica, tužiteljstvo, kakanj, nasilničko ponašanje

Četiri osobe sa područja Bijeljine, među kojima je i policijska službenica, uhićeni su zbog sumnje da su oštetili osiguravajuća društva u BiH i Srbiji.

U akciji 'Polisa' uhićene su osobe S.B., S.P., S.V. i A.P. zbog sumnje da su tijekom ove godine u sastavu kriminalne organizacije počinili 46 kaznenih djela na štetu osiguravajućih društava u BiH i Srbije, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

U priopćenju se napominje da će A.P., koja je službenik Policijske uprave Bijeljina, biti suspendirana i da slijedi zahtjev za provođenje unutarnjeg i disciplinskog postupka, prenosi Srna.

Akciju provode pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske u suradnji sa Policijskom upravom Bijeljina u okviru koje su izvršena ova uhićenja i pretreseno je nekoliko lokacija na području Bijeljine.

Akcija sa provodi pod nadzorom Republičkog javnog tužiteljstva.

Uhićene osobe se sumnjiče da su počinile kaznena djela 'Udruživanje radi vršenja kaznenih djela' i 'Izvršenje kaznenih djela u sastavu kriminalnog udruženja' u vezi sa kaznenim djelima 'Neovlašteno korištenje osobnih podataka', 'Prijevara' i 'Krivotvorenje isprave'.

Istraga protiv uhićenih u akciji 'Polisa' na području Bijeljine, među kojima su liječnik i policijska službenica, pokazala je da su pronalazili sudionike prometnih nezgoda sa materijalnom štetom i nagovorili te osobe da prijave kako imaju zdravstvena oštećenja i da su ugroženi, rekla je danas glasnogovornik MUP-a R. Srpske Mirna Miljanović.

Miljanović je medijima navela da su zatim radili specijalistički pregled koji bi to potvrdio, pa su se na osnovu krivotvorenih liječničkih nalaza ove osobe obraćale osiguravajućim društvima i naplaćivali određene novčane iznose kao odštetu.

Obavljena je kriminalistička obrada uhićenih osoba, a istraga u ovom predmetu se nastavlja. Također, Srna je objavila da su privedene Slavica B., Slavica P., Sanja V. i Ana P.