AKCIJA 'META 2' Uhićeno pet osoba, pronađena droga, oružje, alat za obijanje

Droga
MUP ZDŽ

Postupajući po naredbama Općinskog suda u Zenici u nastavku operativne akcije “META 2”, u ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, te MUP-a RS-e započeti su istovremeni pretresi na devet lokacija u Zenici, te jednoj lokaciji u Istočnom Sarajevu.

Aktivnosti u okviru akcije “META II” se poduzimaju pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, u saradnji sa Ministarstvom unutrarnjih poslova Republike Srpske, odnosno Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pretresi objekata i osobe na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i uhićenja osoba koje su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje više kazneno pravnih radnji u okviru kaznenih djela.

Radi se o kaznenim djelima “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i kaznenog djela iz članka 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i streljiva Zeničko-dobojske županije.

Tko je sve uhićen tijekom akcije “Meta 2”

Tijekom pretresa uhićeno je pet osova koje se sumnjiče za izvršenje gore navedenih kaznenih djela i to: N.A. (1980.), B.S. (1979.), V.J. 2003., Š.A. (1986.) i O.J. (1994.).

Svih pet osoba su iz Zenice, koji su nakon izvršenih pretresa provedeni u službene prostorije Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Što je sve policija zaplijenjenila u akciji “Meta 2”

Pretresima stambenih i drugih objekata koje su koristile osobe pronađeno je i oduzeto sljedeće: jedna automatska puška, praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin u količini od 200grama, praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed u količini od 280 grama, biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana u količini od 1 kilogram, deset mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama, dvije vage za precizno mjerenje, alat za otključavanje brava na vratima.

Nakon završene kriminalističke obrade uhićene osobe će uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu biti predane u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije Zenica na dalje postupanje.