AKCIJA 'LORD' U Grudama s kokainom uhićen 48-godišnjak

Kokain vrećice
Shutterstock

Postupajući po akciji kodnog imena „LORD“, koja je zavedena s ciljem suzbijanja zloporaba opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH rasvijetlili su kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a F BiH, priopćeno je iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Naime, dana 29.01.2021. godine oko 19:40 sati, u Ulici dr. Franje Tuđmana u Grudama, postupajući temeljem operativnih saznanja policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH kontrolirali su osobu S. S. (48) s područja Gruda.

Tom prilikom, na postavljeno pitanje posjeduje li zabranjene supstance, S. S. (48) je potvrdno odgovorio rekavši da posjeduje određen količinu opojne droge kokain.

S. S. (48) je uhićen i priveden u službene prostorije MUP-a ŽZH gdje je do njega, uz izdanu Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, privremeno oduzeta prozirna PVC vrećica u kojoj se nalazi manji broj vrećica koje sadrže bijelu praškastu tvar.

U službenim prostorijama MUP-a ŽZH S. S. (48) ispitan u svojstvu osumnjičenog na navedene okolnosti, a o svim poduzetim mjerama i radnjama izvješten je dežurni županijski tužitelj.

Sektor kriminalističke policije MUP-a ŽZH u redovnom će postupku podnijeti Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv S. S. (48) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga  iz čl. 238. KZ-a F BiH.