AKCIJA KONTAKT Više od 20 privedenih zbog namještanja prometnih nesreća, među privedenima i policajci

Privođenje Sarajevo akcija Kontakt
Klix

Više od 20 osoba je osumnjičeno za fingiranje prometnih nezgoda na području Sarajevske županije, ali i Istočnog Sarajeva, Pala i Sokoca. Oni se od jutros privode u prostorije sarajevskog MUP-a, piše Klix.

Među osumnjičenima ima i nekoliko policijskih službenika koji se terete da su organiziranoj grupi pomagali pri fingiranju nezgoda. Određeni policajci su za vrijeme trajanja posebnih istražnih radnji, a što u prijevodu znači prisluškivanje, uzimali i mito za prometne prekršaje u Sarajevskoj županiji (SŽ).

Kako neslužbeno saznaje Klix, osumnjičeni su za višestruke prijevare osiguravajućih društava s ciljem naplate štete nakon fingiranja prometnih nezgoda s materijalnom štetom.

U akciji 'Kontakt' po nalogu Tužiteljstva SŽ sudjeluju pripadnici MUP-a Sarajevske županije i MUP-a Republike Srpske. Informacije o namještanju nezgoda, kako se neslužbeno saznaje, prijavila su osiguravajuća društva koja su pretrpjela financijske gubitke zbog prijevara osumnjičenih.

Glasnogovornica Tužiteljstva SŽ Azra Bavčić potvrdila je da se terete za krivična djela 'Udruživanja radi počinjenja krivičnih djela', 'Zloupotreba položaja', 'Prijevara osiguranja', 'Krivotvorenje isprave', a 'Primanja dara' se odnosi na policajce koji su uzimali mito za prometne prekršaje na području SŽ.

'Dnevni avaz' navodi da su među privedenima najmanje četiri policajaca MUP SŽ, od čega su dva inspektora u policijskoj postaji Stari Grad. Među privedenima je i inspektor krim. odjeljenja u MUP SŽ.