AKCIJA 'KNOCKOUT' Šestorici Mostaraca 30 dana pritvora

AKCIJA 'KNOCKOUT' Šestorici Mostaraca 30 dana pritvora
Hercegovina.info

Županijski sud u Mostaru danas je, donio rješenje kojim je uvažen prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije za određivanje pritvora šestorici Mostaraca uhićenih u akciji 'Knockout' koju su u utorak izveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Mostara, Čitluka i Čapljine.

Nakon ročišta koje je održano jučer u kasnim poslijepodnevnim satima, kako navodi 'Dnevni Avaz', na 30 dana su pritvoreni, I.F. (30), I.K. (29), G.M. (27), M.M. (32), R.Č. (27) i T.M. (28).

Iako su se njihovi odvjetnici Nada Dalipagić, Adnan Beganović, Boško Perić, Mario Marić i Damir Barbarić usprotivili prijedlogu za određivanje pritvora, ipak, Sud je odlučio drugačije.

Pritvor im je, potvrđeno je iz Tužiteljstva HNŽ, određen iz razloga jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo za koje se sumnjiče.

Riječ je o nedozvoljenoj proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga, pri čemu su djelovali kao grupa, a na čijem je čelu bio I.F. Također, uz ovo krivično djelo, G.M. se sumnjiči i za neovlašteno držanje i prodaju oružja.

Tijekom pretresa njihovih stanova i vozila pronađeno je više od dva kilograma marihuane, ali i određena količina sintetičke opojne droge, precizna vaga, veći broj mobilnih i tzv. kriptiranih telefona, oko 5.000 eura i drugi predmeti. Na području Čitluka je, pak, pronađen zasad sa skoro 400 stabljika marihuane.

Zajedno s njima bio je uhićen i M.D. (51) iz Čapljine, ali je on pušten na slobodu.