AKCIJA "CONSIGLIERE" Policija objavila što je sve zaplijenjeno

Akcija "Consigliere"
MUP ŽS

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Sarajevske županije, postupajući pod nadzorom državnog tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, realizirali su akciju kodnog naziva „Consigliere“.

Uhićena su dva muškarca, Dž.K. (1989) i A.H. (1983) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal (članak 250. stav 3. KZ BiH) u vezi s kaznenim djelom Pranje novca (članak 209. stav 3. u vezi sa stavom 2. KZ BiH).

Akcija "Consigliere"

Izvršeni su pretresi objekata koje koriste osumnjičeni na području općina Centar i Novi Grad. U pretresima je pronađena i izuzeta značajna količina gotovog novca u EUR i BAM valuti, više komandno-komunikacijskih uređaja, četiri puške i četiri pištolja, dva motorna vozila (Toyota Land Cruiser i Land Rover Defender), poslovna dokumentacija, te drugi predmeti od interesa za istragu.

Akcija "Consigliere"

Aktivnosti se provode u okviru predmeta kodnog naziva “Consigliere” s dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a osumnjičeni su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog s neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, kao i pranja novca, odnosno unošenja velikih iznosa novca stečenog kaznenim djelima u redovan platni promet u Bosni i Hercegovini, kupovinom pokretne i nepokretne imovine.

Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS biti predani u nadležnost postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.