AKCIJA BUNA Kod Mostarca pronađeno 85 paketića u kojima se nalazio kokain, drogu prodavao iz zatvora

Akcija Buna
SIPA

U akciji kodnog naziva „Buna“ koju su jučer u Mostaru pod nadzorom Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije izveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uhićen je Adis Burić (44), saznaje „Avaz“.

On je uhićen zbog sumnje za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, a pretresom tri lokacije na području Mostara, pripdnici SIPA-e su pronašli 85 paketića u kojima se nalazio kokain. Također, oduzeta su dva mobitela.

Zanimljivo je da se A.B. nalazi na izdržavanju petoipolgodišnje zatvorske kazne koju služi u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Mostar, a nakon što je koncem kolovoza pred Sudom BiH proglašen krivim za kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom drogama. Prethodno je, prije izricanja kazne, sklopio sporazum o priznanju krivice. Podsjetimo, on je u policijskoj akciji „Osoja“ uhićen u studenom 2013. godine i to na samom izlazu iz BiH dok je pokušavao pobjeći u Njemačku.

Tako je Burić za dilanje koristio slobodne dane, ali je pao u akciji tijekom koje su provedene posebne istražne radnje. Burić je, kako nam je potvrđeno, prikrivenim istražiteljima u nekoliko navrata prodao drogu za koju su mu, prema informacijama našeg izvora, „date velike pare“.

Nakon uhićenja koje se jučer oko podne dogodilo u Mostaru u blizini Tržnog centra „Bingo“ u Sutini, A.B. je sproveden u prostorije SIPA-e u Mostaru gdje će nad njim biti sprovedena kriminalistička obrada.

Danas će biti predat u nadležnost Županijskog tužiteljstva u Mostaru. On se, inače, na slobodi trebao uskoro naći.