AKCIJA BASTION U BiH pokušali prokrijumčariti 3.450 kutija cigareta

krijumčarenje, cigarete
Granična policija BiH

U okviru operativne akcije “Bastion”, pripadnici Jedinice granične policije Trebinje, u nedjelju 23. kolovoza, spriječili su krijumčarenje 3.450 kutija različitih vrsta cigareta bez trošarinskih markica u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Cigarete su otkrivene na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne kontrole autobusa, bh. registracijskih oznaka, koji prometuje na relaciji Budva – Banja Luka. Uz pomoć specijalističke opreme cigarete su uočene u ventilacijskim otvorima kao i u bunkerima za prtljagu.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo “krijumčarenje”, uhićeni su vozači autobusa Ž.K. (1976.) i M.Đ. (1968.), državljani BiH. O događaju je obaviješten i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres autobusa u kojem su se nalazile cigarete.

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje više od 17.000 KM, privremeno su oduzete, a protiv dvojice bh. državljana Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen izvještaj o kaznenom djelu, priopćeno je iz Granične policije.