AKCIJA "AQUA" U Konjicu uhićen zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge

Konjic,Aqua,akcija,droga

Službenici Federalne uprave policije (FUP), u suradnji sa županijskim Tužiteljstvom Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Područnim tužiteljstvom Konjic, proveli su operativnu akciju pod nazivom 'Aqua' s ciljem suzbijanja proizvodnje opojnih droga na području Konjica. Akcija je bila usmjerena na dokumentiranje kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

U okviru navedenih aktivnosti, izvršen je pretres osobe i njenog stambenog objekta u Konjicu, na temelju Naredbe Općinskog suda u Konjicu. Tom prilikom, uhićena je osoba A.B. (1997.), koja je boravila u Konjicu. Postojala je osnovana sumnja da je osoba A.B. sudjelovala u neovlaštenoj proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga Amfetamin i Cannabis tijekom 2023. godine na području HNŽ, posebno na području grada Konjica.

Tijekom pretresa, pronađena je određena količina opojnih droga Amfetamin i Cannabis, kao i određena količina streljiva. Također su pronađeni i drugi predmeti koji se dovode u vezu s navedenim kaznenim djelom.

A.B. (1997.) će biti predmet kriminalističke obrade, a njegov daljnji status će ovisiti o odluci nadležnog tužiteljstva.

Ovom akcijom, Federalna uprava policije zajedno sa županijskim Tužiteljstvom Hercegovačko-neretvanske županije potvrdila je svoju predanost borbi protiv proizvodnje i širenja opojnih droga na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.