59 PAKIRANJA Na granici Hercegovine i Bosne zaplijenjeno 64 kg marihuane

Zapljena marihuane Foča
PU Foča

Službenici Policijske uprave (PU) Foča jučer su u okviru planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području operativne nadležnosti Policijske uprave Foča, a u okviru akcije kodnog naziva 'Plantaža 23' pronašli i izuzeli veću količinu biljne zeljaste materije koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.

O svemu je obavješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje koji se usmeno suglasio da se poduzmu sve mjere i radnje na dokumentiranju kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga', prenosi Srna. 

"Očevid su na mjestu događaja obavili policijski službenici uz prisustvo tužitelja nadležnog tužiteljstva. Prilikom pretresa pronađene su četiri pvc vreće u kojima se nalazilo 59 pakiranja u kojima se nalazi biljna zeljasta materija koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase od oko 64 kilograma zapakirana u streč foliji spremna za dalji transport i prodaju", navedeno je u priopćenju PU Foča.

Predmeti koje su izuzeti sa mjesta događaja deponirani su u službene prostorije Policijske uprave i bit će predmet vještačenja.

"Službenici Policijske uprave Foča poduzimaju i dalje planske aktivnosti i operativne mjere i radnje na rasvetljavanju i otkrivanju izvršitelja kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga', a sve pod nadzorom postupajućeg Tužiteljstva", navedeno je u priopćenju.