20 OZLIJEĐENIH Kombi sa djecom migrantima se prevrnuo na pružnom prijelazu, dvoje ih je poginulo

Pirot migranti prometna nesreća
Tanjug

U prometnoj nesreći na pružnom prijelazu u pirotskom naselju Radin Do (Srbija) poginule su dvije osobe, a u bolnici je zbrinuto 20, uglavnom maloljetnih pacijenata.

Kako je Tanjugu kazao načelnik Odjela ortopedije pirotske bolnice dr. Nebojša Jovanović, noćas oko ponoći u pirotsku bolnicu transportirano je 20 pacijenata, a dvije osobe su poginule na mjestu nezgode, prenosi B92.

Nakon nadljudskih napora svih raspoloživih timova Opće bolnice Pirot, tijekom noći najveći broj pacijenata je zbrinut, a u pirotskoj bolnici na daljem liječenju nalaze se još trojica pacijenata. Po riječima Jovanovića, samo jedan od 20 primljenih pacijenata bio je punoljetan, svi ostali su maloljetni dječaci.

Dvije osobe su preminule na mjestu nesreće. Svi su bili u istom kombiju kada je došlo do prevrtanja. Radi se mladim ljudima od kojih je samo jedan punoljetan, uglavnom su to djeca, i jedna osoba je državljanin Srbije, kazao je on.

Što se tiče ozljeda, dva pacijenta su primljena na ortopediju, jedan na odjel kirirgije i jedan pacijent koji je bio u najtežem stanju zbog unutarnjeg krvarenja je nakon adekvatne obrade primljen u jedinicu intenzivne njege. Htio bih da pohvalim sve zdrastvene timove koji su bili uključeni u zbrinjavanje ovako velikog broja pacijenata, kazao je dr. Jovanović. 

Čuvar pružnog prijelaza Siniša Dimić kaže da je njegov kolega koji je sinoć radio čuo jak prasak nakon čega je izašao da vidi o čemu se radi i kako bi pomogao koliko može. Do prometne nesreće je došlo u 23:40 sati, polomljen je pružni prijelaz, a u to vrijeme nije bilo vlakova, rekao je Dimić.