11 OSOBA Dvojica kod Tomislavgrada bježala policiji, krijumčarili su strance

Krijumčarenje ljudi kod Tomislavgrada
Ilustracija/GP BiH

Pripadnici postrojbe Granične policije (GP) BiH Kamensko, 31. svibnja, u okviru operativne akcije 'Zelena granica' spriječili su krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla. 

Krijumčarenje je otkriveno u graničnom pojasu na području Tomislavgrada, a vozač putničkog motornog vozila marke Mitsubishi, nacionalnih oznaka Savezne Republike Njemačke, kojeg su policijski službenici, uz svjetlosna i zvučna upozorenja, pokušali zaustaviti oglušio se o naredbe i pobjegao. 

Uz pomoć druge mobilne patrole GPBiH, vozilo je zaustavljeno i u istome je zatečeno 11 državljana Republike Turske, među kojima je bilo i maloljetnih osoba. Daljnjim radom je utvrđeno da je vozač, krijumčar migranata, T.G. (1981.), državljanin Bosne i Hercegovine. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se i R.S. (1986.), također, državljanin BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo 'Krijumčarenje osoba', o događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH, i prema njegovoj naredbi državljani BiH su lišeni slobode i ispitani u svojstvu osumnjičenih. 

Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, dok su državljani R. Turske predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje. Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu bit će dostavljen u redovnoj proceduri Tužitlejstvu BiH, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.