CIJENE U HERCEGOVINI U Mostaru dizel i benzin najjeftiniji, u Grudama i Rami najskuplji, a plin u Tomislavgradu daleko bez konkurencije

Gorivo benzinska
Ilustracija

Gorivo na svjetskom tržištu jeftinije je nego što je to bilo prije par mjeseci, pa se tako osjeti i pad cijena na hercegovačkim benzinskim crpkama. Ne previše, ali za početak dovoljno kako se psihički granica ne bi približila onoj cijeni od 4 KM po litru goriva, no od ovog tjedna ima benzinskih crpki na kojima se dizel može naći bliže 3, nego 3,50 KM. Provjerili smo stanje na crpkama prema aplikaciji federalnog Ministarstva trgovine.

Čapljina

Najjeftiniji dizel na području Čapljine može se pronaći na Gaz d.o.o. po cijeni 3,21 KM, a benzin 95-ica po cijeni od 3,06 može se naći također na Gaz-u, Sušak i Rebac Benz, a plin je najjeftiniji na Sušak benz po cijeni od 1,51 KM.

Čitluk

Oil Međugorje s cijenom 3,36 KM po litru dizela je najjeftiniji, a u Mališića i Marinčića se može naći benzin po 3,21 KM. Plin je također najjeftiniji u Mališića i Marinčića po cijeni 1,66, a isto toliko je i na Circle.

Grude

U općini Grude cijene su nešto skuplje za razliku od prethodnih. Na 6 benzinskih crpki u gradu se može naći dizel po cijeni 3,46 KM, a benzin je najjeftiniji na Hifi po cijeni 3,21 KM, a također nude i najjeftiniji plin po 1,56 KM.

Jablanica

Gradactrans ima dizel po 3,36 KM, a na Energopetrolu je benzin 3,11 KM. Plin je najjeftiniji kod Balića s cijenom 1,61 KM.

Konjic

Gazprom je za 15 feninga jeftiniji od 'prvog pratitelja', tako da je dizel kod njih 3,26 KM. Benzin je s cijenom 3,31 KM po litru najjeftiniji na Petrolu i Energopetrolu, a plin s 1,56 KM na Gazpromu.

Ljubuški

Antunovićev AGS također je za 15 feninga jeftiniji od najbliže konkurencije, a cijena dizela je također 3,26 KM. Benzin po cijeni 3,21 KM najjeftiniji je na Holdini, a plin na Gazpromu s cijenom 1,61 KM.

Mostar

U hercegovačkoj prijestolnici najisplativije je točiti na Petrolu u Rodoču jer je cijena 3,26 KM, što na drugim Petrolovim benzinskim crpkama nije pravilo jer je samo nešto sjevernije ili južnije znatno skuplje. Na Petrolovoj benzinskoj na Žovnici dizel je 3,51 KM, a u Potocima čak 3,66 KM po litru. Najjeftiniji benzin je u 'Tojage' s najnižnom cijenom dosad - 3,01 KM, dok standardno najjeftiniji plin u Mostaru ima Hifa s 1,61 KM.

Neum

U ne baš prevelikoj konkurenciji Holdina ima niže cijenu u odnosu na TI Oil. Dizel je 3,31 KM, benzin 3,26, a plin 1,66 KM

Posušje

Još jedna općina sa značajno višim cijenama energenata. TI Oil i Lager imaju najjeftiniji dizel od 3,41 KM, a Hifa benzin po cijeni 3,21 KM te plin od 1,61 KM.

Prozor-Rama

Ramski TI-Oil za 3,46 KM nudi dizel, dok je Baraban-Benz najjeftiniji po pitanju benzina s cijenom 3,26 KM, a plin je najjeftiniji na Holdini od 1,61 KM.

Široki Brijeg

Petrol u ulici Pobijenih franjevaca ima dizel od 3,26 KM, a ABC Petrol u obje svoje poslovnice najjeftiniji benzin po 3,06 KM. Plin je najjeftiniji na Holdini s cijenom 1,71 KM.

Stolac

Pažin je za 10 feninga jeftiniji od najbliže konkurencija, a gorivo je 3,36 KM. Po istoj cijeni na istoj benzinskoj se može naći i benzin, a plin je 1,76 KM.

Tomislavgrad

BTG i Nestro su najjeftiniji u duvanjskom kraju s cijenom 3,31 KM po litru dizela, dok je benzin od 3,26 najjeftiniji na Coral Energy, BTG i Budić AB, a plin od 1,36 KM daleko najjeftiniji u Hercegovini je na Coral Energy.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.