"ČESTITKA ZA ROĐENDAN" Provaljeno u stan urednika i novinarke Žurnala

Provala u stan
Facebook

Nepoznate osobe danas su u Sarajevu provalile u stan jednog od urednika Žurnala Eldina Karića i novinarke Žane Karić Gauk. Provala je izvršena dok su novinari u redakciji obilježavali 14. rođendan Žurnala. Stan je temeljno ispretresen, vrlo profesionalno i precizno, ali su provalnici sa sobom ponijeli samo dva laptopa. Potpuno su ignorirali ostale predmete od vrijednosti. 

Policijski službenici izvršili su očevid i za sada nemaju nikakvih indicija o provalnicima.

"S razlogom sumnjamo da se radi o još jednom vidu pritiska na rad naše redakcije - nakon fizičkih napada, prijetnji, niz tužbi i naručenih poreznih obilazaka, na red su došle provale i krađe. Ovaj razbojnički čin doživljavamo kao prijetnju i ugrožavanje sigurnosti. Činjenica da je provala počinjena na rođendan naše redakcije predstavlja simbolički čin upozorenja, ciničnu "čestitku" kakvim su sklone organizirane kriminalne organizacije. 

Nadamo se da će policijski službenici uskoro otkriti počinitelje ovog djela. Njihovim naručiteljima i nalogodavcima poručujemo da ćemo nastaviti raditi svoj posao, bez obzira na ovakve "čestitke".

Javnost ćemo informirati o tijeku policijske istrage", piše Žurnal.