FOTO  Centar 2 u Mostaru dobiva novi vrtić, poznata njegova lokacija i broj skupina koje će moći primiti

Mostar,vrtić,djeciji vrtic

Grad Mostar planira gradnju dječjeg vrtića u mostarskom naselju Centar 2 pa je tako raspisan natječaj za Idejno rješenje kompleksa ''Dječji vrtić u Centru II u Mostaru''.

Kako je navedeno u natječaju za izradu idejnog rješenja, aktivnosti za izgradnju objekta dječjeg vrtića ''Centar 2 Mostar'' pokreću se prema analizi potreba naselja Centar 2 i gravitacijskih naselja Rudnik i Centar 3. Na definiranoj lokaciji postoje objekti koji su planirani za demoliciju i nisu ušli u plansku dokumentaciju.

Dječji vtić u Centru 2 moći će primiti ukupno 103 djece, a obuhvatit će tri skupine od kojih su dvije vrtićke, dvije jasličke te jedna po specijaliziranom programu. Dvije vrtićke skupine imat će po 25 djece (ukupno 50), dvije jasličke skupine po 16 djece (ukupno 32) i Resursna soba (djeca s poteškoćama iz zajednice) će imati ukupno 15 djece.

Mostar,vrtić,djeciji vrtic
Ulaz u vrtić je sa sjeverne strane

Od pratećih sadržaja planirane su dvije blagovaonice, 1 vrtićka i 1 jaslička, spavaonice za dvije vrtićke skupine, toaleti uz 2 vrtićke skupine i toalet za odgajatelje, toalet s tuš kabinom za dvije jasličke skupine s malim wc školjkama i umivaonicima, prostor za presvlačenje, dječje garderobe uz svaku skupinu, pomoćna kuhinja i vešeraj, terase i ostava, prostorija za rad s djecom po individualiziranom programu te multifunkcionalna dvorana.

Raspisani natječaj i potrebnu dokumentaciju za idejno rješenje kompleksa možete pogledati OVDJE.