CAMPING FREE ZONE Migrant razapeo šator u kraljice Katarine

migranti, Mostar, Hercegovina, kampiranje

Čitatelji našeg portala iz Ulice kraljice Katarine u Mostaru pišu nam kako su sinoć svjedočili bizarnom slučaju, a sve se riješilo dolaskom policije. Naime, migrant je razapeo šator ispred njihove zgrade i nije ga htio skloniti.

"Sinoć u ulici (kraljice Katarine br. 3) migrant je razapeo šator u privatnom dvorištu. Stanari su mu govorili da izlazi iz privatnog posjeda, na što se on njima smijao u lice. Nakon toga su zvali policiju, koja je odmah došla i izvela ga iz dvorišta", priča nam žiteljka Ulice kraljice Katarine navodeći kako je navedeni migrant iz Teherana te sa sobom posjeduje njemačku putovnicu.

Također, dodaje da sa sobom ima bicikl i komplet kamping opremu.

Iako je ovaj slučaj bezopasan ili se barem završio bez nekih posljedica, u posljednje vrijeme svjedočimo nizu migrantskih provala u obiteljske kuće i posjede.

U 2020. godini ukupno je 11 migranata uhićeno na području HNŽ, a prošle godine uhićeno je šest takvih osoba. Broj kaznenih djela počinjenih od strane migranata u protekle dvije godine bio je po 15 godišnje. Pretprošle godine migranti su u HNŽ počinili 13 prekršaja, dok prošle godine nije evidentiran nijedan.

Kada je u pitanju broj incidenata koji su počinili migranti, policija je u 2020. godini zabilježila 16, a prošle godine sedam takvih slučajeva. U 2020. godini 17 migranata je vraćeno iz susjednih država, dok prošle godine nije zabilježen niti jedan takav slučaj.

Tri akcije su izvedene u 2020. godini vezanih za krijumčarenje ilegalnih migranata, a prošle godine nije bilo takvih akcija, dok je broj migranata predanih u imigracijski centar ili Službu za poslove sa strancima u 2020 godini bio 114, a 2021. godine taj broj bio je 18.

U izbjegličko-prihvatnom centru (IPC) Salakovac kod Mostara, a koji se nalazi na području Policijske postaje Mostar sjever, stalno se nalazi do 270 migranata, s tim da jedni dolaze, a drugi odlaze, te se brojka stalno mijenja, potvrđeno je za Hercegovina.info iz MUP-a HNŽ.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.