FOTO  Bura rastjerala ulične prodavače cvijeća, ali trgovine u znaku ljubavi

Zaljubljeni Valentinovo
Ilustracija

Vremenske neprilike blago su poremetile blagdan zaljubljenih. Stanovnici Mostara su proteklih godina navikli vidjeti ulične prodavače cvijeća na više lokacija, no ove godine ih nema.

Međutim ove godine, vrlo jaka bura poremetila je planove uličnih prodavača, te ih nije bilo na standardnim lokacijama poput lokacije kod zgrade 'Mostarka', u Ulici Mostarskog bataljona (Korzo), na Rondou, na Aveniji, Fejićevoj ulici i drugim lokacijama.

Ipak, veće trgovine su se potrudile, te su napravile posebne kutke ljubavi, odnosno mjesta gdje su se mogli kupiti posebno izrađeni poklon paketi za ovu prigodu, a koji su uglavnom sačinjeni od slatkiša, plišanih igračaka, parfema, kupki za tijelo, a bilo je i upakiranih boca vina uz koje su dolazile dvije čaše.

Na nekoliko lokacija u gradu smo zabilježili ove kutke. I cvjećare nude posebne aranžmane, ukoliko ste zainteresirani.

Inače, svake se godine za Valentinovo pošalje oko milijardu čestitki, a nešto više pošalje se jedino za Božić. Valentinovo je, uz Majčin dan, dan i kada se kupuje najviše cvijeća. Svake godine djevojke i žene širom svijeta na Valentinovo zajedno dobiju oko 50 milijuna ruža, navodi se na stranicama Wikipedije. U Veronu, rodni grad Romea i Julije, svake godine pristigne oko tisuću ljubavnih pisama za Juliju. U Americi, zanimljivo, čak 15 posto čestitki za Valentinovo djevojke pošalju same sebi.