BUNT GRAĐANA Stanovnici Avenije izlaze na ulicu, tvrde da će im javna garaža uništiti kvalitetu života

BUNT GRAĐANA Stanovnici Avenije izlaze na ulicu, tvrde da će im javna garaža uništiti kvalitetu života

Građani u mostarskom naselju Avenija, preciznije stanari ulice Kralja Tomislava s brojevima 21, 23, 25 i 27 za četvrtak 7. srpnja najavili su prosvjedno okupljanje zbog najave izgradnje javne garaže.

"U regulacijskom planu uvrštena je izgradnja javne garaže s prizemljem + 1 kat na lokaciji parka i parkinga u naselju Zgoni 1.

Njenom izgradnjom bi bilo ugroženo stanovanje svih građana u našem naselju u ulici Kralja Tomislava broj: 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31, 33, 35, 35, a i Vukovarskoj broj 41 jer u dvorište više ne može ući i veća dizalica ili vatrogasno vozilo jer je prolaz kroz koji se moglo ući u dvorište navedene ulice s istočne strane zatvoreno ilegalnim objektom.

Pored nedostupnosti našim objektima u izvanrednim situacijama, izgradnjom objekta (javne garaže) na navedenoj površini, u našem naselju bile bi uništene zelene površine s preko 40 višegodišnjih stabala, kao i jedini park u našem naselju.

Bilo kakva dalja betonizacija i izgradnja objekata, nepovratno bi oborila cijene naših stanova, srozala kvalitet života, a stanari ne bi imali apsolutno nikakve koristi od toga", naveli su nam stanari u svome priopćenju u kojem izražavaju brigu za kvalitetniju budućnost svojih domova.