BUNT GRAĐANA Stanovnici Avenije izlaze na ulicu, tvrde da će im javna garaža uništiti kvalitetu života

Mostar,prosvjed građana,podzemna garaža

Građani u mostarskom naselju Avenija, preciznije stanari ulice Kralja Tomislava s brojevima 21, 23, 25 i 27 za četvrtak 7. srpnja najavili su prosvjedno okupljanje zbog najave izgradnje javne garaže.

"U regulacijskom planu uvrštena je izgradnja javne garaže s prizemljem + 1 kat na lokaciji parka i parkinga u naselju Zgoni 1.

Njenom izgradnjom bi bilo ugroženo stanovanje svih građana u našem naselju u ulici Kralja Tomislava broj: 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31, 33, 35, 35, a i Vukovarskoj broj 41 jer u dvorište više ne može ući i veća dizalica ili vatrogasno vozilo jer je prolaz kroz koji se moglo ući u dvorište navedene ulice s istočne strane zatvoreno ilegalnim objektom.

Pored nedostupnosti našim objektima u izvanrednim situacijama, izgradnjom objekta (javne garaže) na navedenoj površini, u našem naselju bile bi uništene zelene površine s preko 40 višegodišnjih stabala, kao i jedini park u našem naselju.

Bilo kakva dalja betonizacija i izgradnja objekata, nepovratno bi oborila cijene naših stanova, srozala kvalitet života, a stanari ne bi imali apsolutno nikakve koristi od toga", naveli su nam stanari u svome priopćenju u kojem izražavaju brigu za kvalitetniju budućnost svojih domova.