BRAŠNO NAJTRAŽENIJE Pretrage na OLX-u za vrijeme pandemije

brašno, online kupovina, Jackie Fox, Europski parlament u Briselu, Online zlostavljanje
Ilustracija

Najpopularniji online kupoprodajni servis u Bosni i Hercegovini predstavio je interesantne podatke o tome što su građani na ovoj platformi najviše tražili otkako je pandemija koronavirusa zahvatila i BiH.

Do njih su došli tako što su usporedili tražene artikle u periodu od 15.03. do 27.04. u odnosu na period od 31.03. do 14.03. ove godine.

Navode kako se pretraga artikala u značajnoj mjeri promijenila.

"Nestašica brašna u supermarketima u jednom trenutku zasigurno je doprinijela tome da se veliki broj korisnika okrene online potrazi, ne samo brašna, već i ostalih životnih namirnica. Zbog zatvorenih teretana bučice su također bile u velikoj potražnji, što je očigledan pokazatelj da se veliki broj osoba okrenuo vježbanju unutar svog doma", naveli su iz OLX.ba.

Dodaju kako je pandemija uzrokovala i da Golf 5 koji se duže vremena nalazio u top listi pretraga na OLX.ba doživi značajan pad, kao i nekretnine i vozila u totalu koji su imali značajan pad u potražnji, a samim tim i u prodaji.

Brašno najtraženije

Prema priloženoj ilustraciji, jasno je da je drastično poraslo intersiranje za nabavku brašna i zaštitne opreme, no isto tako i opreme za fitness i rekreaciju.

brašno,online kupovina

Sa druge strane, interesiranje za pretragu stanova, automobila i odjeće, u potpunosti je splasnulo.

"S obzirom na to da se situacija mijenja nabolje i da su određene restriktivne mjere olakšane uslijed povoljnije epidemiološke situacije, bit će zanimljivo pratiti trend pretraga u narednom periodu na OLX.ba". poručili su iz OLX.ba.