BLIŽE SE IZBORI Političari otvaraju sve čega se sjete, jučer je svečano otvoren lift

Svečano otvoren lift
Depo

Bliže se listopadski izbori u Bosni i Hercegovini, koji su do sada bili uglavnom obilježeni pričom oko promjena Izbornog zakona, pa se političari uključuju u promotivnu utrku.

Dok se u Sarajevu to rješava posjetom turskog predsjednika Erdogana, u manjim sredinama to se radi na druge, skromnije načine.

Tako su jučer u Živinicama svečanim presijecanjem vrpce i uz mnoštvo balona, onako svečarski, otvorili lift. Gradonačelnik Samir Kamenjaković, direktor Doma zdravlja Hidajet Rahimić, te predsjedavajući Gradskog vijeća Nail Jusić ponosno su upriličili otvaranje lifta.

Svečano otvoren lift u Živinicama

Načelnica Jezera Snežena Ružičić poručila je da se već godinama bori da Jezero dobije bankomat te da je već pet godina slala molbe svim bankama u okruženju, što ranije nije pronalazilo razumijevanje.

"Bankomat će biti od velikog značaja za cjelokupno stanovništvo općine Jezero, pogotovo za stariju populacijujer će na lakši i jednostavniji način moći da podignu svoj novac", napisala je na Facebooku Ružičić, piše Crna- Hronika.

Građani BiH tijekom godina navikli su na razne "svečanosti" povodom i više nego bizarnih događaja. U rujnu 2018. godine svečano je otvoren prvi sloj asfalta dionice lokalne ceste Breza – Prhinje. U listopadu 2020. godine u Kaknju je upriličeno svečano puštanje u funkciju namjenskog kontejnera za elektronski otpad.

Svečano otvoren lift u Živinicama

Građani su aludirali na ranije slučajeve svečanog puštanja u rad pločnika, stupova za uličnu rasvjetu itd., s obzirom na to da se bliže lokalni izbori.

Ipak, najviše pažnje izazvalo je svečano otvaranje trotoara ispred Predsjedništva BiH u Sarajevu u studenome 2016. godine. Tada je upriličen i svečani obilazak kojem su prisustvovali tadašnji načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa suradnicima.

Sadržaj se učitava...

Predizborna kampanja u BiH tek je počela pa će svečanih otvaranja biti još. Ako besposlen pop jariće krsti, bezidejni političari i liftove otvaraju. Dok im netko ne otvori izlazna vrata.